úterý 2. února 2016

Healthy tip: Eat avocado!

Nechápu, že jsem ochutnala avokádo teprve minulý rok. Poprvé jsem ho jedla u mé host rodiny, když jsme chystali mexickou večeři a jako předkrm jsme měli nachos s quacamole, které je z avokáda. Od té doby ho jím pokaždé, když mám příležitost. Ať už ho vidím někde na jídelním lístku nebo je ve slevě (jako včera v Tescu 17,90 za ks!). Co si budeme povídat, časté kupování avokáda by udělalo pořádný vítr v peněžence.


Existuje mnoho způsobů, jak ho připravit. Mez moje nejoblíbenější pokrmy z avokáda patří quacamole nebo ho jen rozmačkat na toast, osolit, opepřit a přidat nakrájená rajčata.

Příprava avokáda
Podélně ho rozkrojte na půlku, pomocí lžičky vyjměte pecku a nožem nebo škrabkou oloupejte obě poloviny. Pak už máte avokádo připravené na další úpravu podle vaší libosti.


Guacamole:
Připravené avokádo nakrájíme na malé kousky, které vhodíme do mixéru, přidáme sůl, pepř, jogurt/smetanu, česnek, popřípadě nakrájená rajčata a rozmixujeme. Podáváme s nachos.


Dále si ho můžete dát s volským okem a nebo ho jen tak nakrájet a kousky dát na chleba a osolit. Také můžete vyloupnout pecku a do vzniklých důlek klepnout vejce a dát zapéct do trouby.


Proč jíst avokádo:
Avokádo by nemělo chybět v žádném zdravém jídelníčku. Tato potravina je bohatá na rostlinné tuky, které jsou pro naše tělo potřeba a navíc zasytí na delší dobu.

1 komentář:

  1. nesouhlasím s tím loupáním a pak ani s tím mixováním. Správně zralé avokádo by se mělo dát vyndat ze slupky lžičkou a poté jednoduše rozmačkat třeba vidličkou :) příště určitě počkej pár dní, dokud nebude avokádo měkké naomak :)

    OdpovědětVymazat